E-könyv olvasók: Amazon Kindle 3 - E-könyv olvasók

Ugrás a tartalomhoz

• 9 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Amazon Kindle 3

#1 Felhasználó nem aktív   Merras 

• Administrator
  • Csoport: Administrators
  • Hozzászólás: 73

Elküldve: 2011 May 07 - 15:25

Általános csevegés az Amazon Kindle 3-ról
Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo!

SFportal E-Book - sci-fi könyvek elektronikusan
0

#2 Felhasználó nem aktív   kereso 

• Kezdő verselő
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Members
  • Hozzászólás: 36

Elküldve: 2011 May 09 - 17:45

Kezdem egy köszönöm szépennel a fórumért :) Üdvözlök mindenkit aki már a fedélzeten van!

Ha Kindle 3 akkor elmondaná valaki tömören, hogy milyen előnyökhöz jutnék ha jailbreak-ezném a Kindle-emet? Jailbreak után működnek még a hivatalos firmware upgrade-ek? Nem volt türelmem végigolvasni az erre vonatkozó fórumokat, eléggé terjedelmesek. Morzsákkal rendelkezem, tudom, hogy miről van szó de nagyon jól jönnének valami megbízható információk jailbreak-es kollégáktól.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Üdv mindenkinek:
kereso

PS: Esetleg külön topikot illett volna indítanom? :rolleyes:
0

#3 Felhasználó nem aktív   Merras 

• Administrator
  • Csoport: Administrators
  • Hozzászólás: 73

Elküldve: 2011 May 09 - 19:45

Ha majd igény mutatkozik külön jailbreak topicra, akkor valaki úgyis elindítja, addig szerintem simán belefér az "általános csevegés a Kindle-ről" témakörbe :)
Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo!

SFportal E-Book - sci-fi könyvek elektronikusan
0

#4 Felhasználó nem aktív   Atyaman 

• Koszorús költő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 513
  • LocationBudapest, Hungary

Elküldve: 2011 May 09 - 20:14

Üzenet megtekintéseIdézés: kereso - Dátum: 2011 May 09 - 17:45

Kezdem egy köszönöm szépennel a fórumért :) Üdvözlök mindenkit aki már a fedélzeten van!

Ha Kindle 3 akkor elmondaná valaki tömören, hogy milyen előnyökhöz jutnék ha jailbreak-ezném a Kindle-emet? Jailbreak után működnek még a hivatalos firmware upgrade-ek? Nem volt türelmem végigolvasni az erre vonatkozó fórumokat, eléggé terjedelmesek. Morzsákkal rendelkezem, tudom, hogy miről van szó de nagyon jól jönnének valami megbízható információk jailbreak-es kollégáktól.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Üdv mindenkinek:
kereso

PS: Esetleg külön topikot illett volna indítanom? :rolleyes:

Szerintem érdemes lenne indítani ennek a témának egy külön topikot. Könnyen elképzelhető, hogy sok kérdés van ezzel kapcsolatban és az érdeklődők is hamarabb megtalálják.

Mindenesetre a kérdésekre dióhéjban válaszolva:
Előnyök: tetszőleges hátteret állíthatsz be, tetszőleges betűtípusokat tehetsz az eredetik helyére (erre van egy fapadosabb nem jailbreak-es módszer is), ékezetes betűket használhatsz, felrakhatod a varics-féle menü magyarítást (épp végső teszt fázisban van, de szerintem pár nap és tesz ki linket).

Működnek-e az upgrade-ek?
Ez kicsit összetett kérdés. Garancia nincs semmire, ám eddig maradandó problémát még senki nem szenvedett (és azért vannak páran, akik jailbreak-elték a Kindle-jük). Az általános az az, hogy a kedves programozó civilek mindent megoldanak, csak egy kis idő kell nekik. Mikor a 3.0.3 után kijött a 3.1 volt egy kis kavarodás, de azóta megoldódott. Amúgy a jailbreak-et szükség esetén lehet uninstallálni arról a firmware-ről, amire feltelepítettük (azaz, ha közben hivatalos firmware-t frissítünk akkor érhetnek minket meglepetések).

Az én magánvéleményem az, hogy érdemes jailbreak-elni. Igazából a font csere az, ami nálam sokat nyom a latba, persze a saját háttér és az ékezetes karakterek sem zavarnak :D
A mobileread idevágó fóromának első hozzászólását azért nézd át szerintem: http://www.mobilerea...ead.php?t=88004
A helyzet most pedig még csak fokozódni fog azzal, hogy a megjelenés küszöbén áll a 3.2-es 3.2.1-es firmware. Bár még hivatalosan nincs kinn, de a linkek megtalálhatóak az Amazon oldalán és az új Kindle-ök már a 3.2-vel érkeznek.
Kindle Wi-Fi & Nook Classic
0

#5 Felhasználó nem aktív   vadaszgabor 

• Új látogató
  • Pipa
  • Hozzászólás: 3

Elküldve: 2011 May 10 - 07:02

Ez érdekesen hangzik: "felrakhatod a varics-féle menü magyarítást (épp végső teszt fázisban van, de szerintem pár nap és tesz ki linket)."
Hol lehet erről olvasni? Illetve melyik firmware-hez készül?
Kindle 3G+WiFi
0

#6 Felhasználó nem aktív   kereso 

• Kezdő verselő
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 36

Elküldve: 2011 May 10 - 07:22

Köszi a részletes leírást, nagyon jó! A linket végigbogarászom valamelyik percen amint időm lesz.
A 3.0.3-ast felraktam, a 3.1 és 3.2-ről először hallok. Jó ez a fórum na :)

A betűtípusokról: egszerre csak egyet tehetsz fel vagy többet is és váltogathatsz közülük utólag?

Üdv:
kereso

Üzenet megtekintéseIdézés: Atyaman - Dátum: 2011 May 09 - 20:14

Szerintem érdemes lenne indítani ennek a témának egy külön topikot. Könnyen elképzelhető, hogy sok kérdés van ezzel kapcsolatban és az érdeklődők is hamarabb megtalálják.

Mindenesetre a kérdésekre dióhéjban válaszolva:
Előnyök: tetszőleges hátteret állíthatsz be, tetszőleges betűtípusokat tehetsz az eredetik helyére (erre van egy fapadosabb nem jailbreak-es módszer is), ékezetes betűket használhatsz, felrakhatod a varics-féle menü magyarítást (épp végső teszt fázisban van, de szerintem pár nap és tesz ki linket).

Működnek-e az upgrade-ek?
Ez kicsit összetett kérdés. Garancia nincs semmire, ám eddig maradandó problémát még senki nem szenvedett (és azért vannak páran, akik jailbreak-elték a Kindle-jük). Az általános az az, hogy a kedves programozó civilek mindent megoldanak, csak egy kis idő kell nekik. Mikor a 3.0.3 után kijött a 3.1 volt egy kis kavarodás, de azóta megoldódott. Amúgy a jailbreak-et szükség esetén lehet uninstallálni arról a firmware-ről, amire feltelepítettük (azaz, ha közben hivatalos firmware-t frissítünk akkor érhetnek minket meglepetések).

Az én magánvéleményem az, hogy érdemes jailbreak-elni. Igazából a font csere az, ami nálam sokat nyom a latba, persze a saját háttér és az ékezetes karakterek sem zavarnak :D
A mobileread idevágó fóromának első hozzászólását azért nézd át szerintem: http://www.mobilerea...ead.php?t=88004
A helyzet most pedig még csak fokozódni fog azzal, hogy a megjelenés küszöbén áll a 3.2-es 3.2.1-es firmware. Bár még hivatalosan nincs kinn, de a linkek megtalálhatóak az Amazon oldalán és az új Kindle-ök már a 3.2-vel érkeznek.

0

#7 Felhasználó nem aktív   Elminster 

• Kezdő verselő
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 43

Elküldve: 2011 May 10 - 07:50

Üzenet megtekintéseIdézés: vadaszgabor - Dátum: 2011 May 10 - 07:02

Ez érdekesen hangzik: "felrakhatod a varics-féle menü magyarítást (épp végső teszt fázisban van, de szerintem pár nap és tesz ki linket)."
Hol lehet erről olvasni? Illetve melyik firmware-hez készül?

Varics a blogon jelentette be itt. http://ekonyvolvaso....segi_megoldasok
3.1-es firmware-hez készül, és jailbreak kell hozzá.

Gondolom, ha a készítő idetalál, akkor át fog települni a fórumra az infókkal. Szerintem az ilyen projekteknek érdemes egy-egy külön szálat indítani az adott eszköz kategóriáján belül.
0

#8 Felhasználó nem aktív   Atyaman 

• Koszorús költő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011 May 10 - 08:48

Üzenet megtekintéseIdézés: kereso - Dátum: 2011 May 10 - 07:22

Köszi a részletes leírást, nagyon jó! A linket végigbogarászom valamelyik percen amint időm lesz.
A 3.0.3-ast felraktam, a 3.1 és 3.2-ről először hallok. Jó ez a fórum na :)

A betűtípusokról: egszerre csak egyet tehetsz fel vagy többet is és váltogathatsz közülük utólag?

Üdv:
kereso

Áthúzok a másik topikba, amit Dworkyll készített ennek a témának és ott válaszolok.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Atyaman 

• Koszorús költő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011 May 10 - 09:01

Üzenet megtekintéseIdézés: Elminster - Dátum: 2011 May 10 - 07:50

Varics a blogon jelentette be itt. http://ekonyvolvaso....segi_megoldasok
3.1-es firmware-hez készül, és jailbreak kell hozzá.

Gondolom, ha a készítő idetalál, akkor át fog települni a fórumra az infókkal. Szerintem az ilyen projekteknek érdemes egy-egy külön szálat indítani az adott eszköz kategóriáján belül.

Ha minden jól megy valamikor a hétvége folyamán elkészülhet a végleges verzió. Én most éppen bétatesztelek neki :)
0

#10 Felhasználó nem aktív   Nord 

• Új látogató
  • Pipa

Elküldve: 2011 May 10 - 12:37

Ma érdekes dolgot csinált a Kindle-m, kíváncsi vagyok, más tapasztalt-e már hasonlót, vagy van-e rá magyarázata?

Eltettem és elindultam itthonról. Útközben elővettem. Gyanús volt, hogy nem ugyanezt a hátteret mutatta, amikor elindultam, de nem foglalkoztam volna ezzel, ha reagált volna a bekapcsolásra.
De hiába húzgáltam a kapcsolót, nem reagált. Aztán próbáltam hosszan elhúzva tartani, hogy teljesen újraindítsam, de erre se reagált.
Ekkor eltettem, hogy majd itthon kezdek vele valamit. Aztán fél óra múlva újra elővettem, ismét nem az a háttér mint korábban, a fagyáskor. Újra elhúztam a kapcsolót, és mintha mi sem történt volna korábban, működött gond nélkül.

Az szinte teljesen kizárható, hogy szállítás közben a kapcsolót külső behatás érte volna.

3.1-es firmware van rajta, mindenféle jailbreak vagy hasonló nélkül.
0

#11 Felhasználó nem aktív   Atyaman 

• Koszorús költő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011 May 10 - 13:17

Üzenet megtekintéseIdézés: Nord - Dátum: 2011 May 10 - 12:37

Ma érdekes dolgot csinált a Kindle-m, kíváncsi vagyok, más tapasztalt-e már hasonlót, vagy van-e rá magyarázata?

Eltettem és elindultam itthonról. Útközben elővettem. Gyanús volt, hogy nem ugyanezt a hátteret mutatta, amikor elindultam, de nem foglalkoztam volna ezzel, ha reagált volna a bekapcsolásra.
De hiába húzgáltam a kapcsolót, nem reagált. Aztán próbáltam hosszan elhúzva tartani, hogy teljesen újraindítsam, de erre se reagált.
Ekkor eltettem, hogy majd itthon kezdek vele valamit. Aztán fél óra múlva újra elővettem, ismét nem az a háttér mint korábban, a fagyáskor. Újra elhúztam a kapcsolót, és mintha mi sem történt volna korábban, működött gond nélkül.

Az szinte teljesen kizárható, hogy szállítás közben a kapcsolót külső behatás érte volna.

3.1-es firmware van rajta, mindenféle jailbreak vagy hasonló nélkül.

Kíváncsi vagyok melyik tokot használod. Véletlenül nem a nem világítós Amazon tokot? Releváns lehet.

OFF: A fórum Kindle-ön is példásan jelenik meg és pöpecül használható. Most éppen arról írok :)
0

#12 Felhasználó nem aktív   Elminster 

• Kezdő verselő
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 43

Elküldve: 2011 May 10 - 13:20

Üzenet megtekintéseIdézés: Nord - Dátum: 2011 May 10 - 12:37

A reset funkció (+15mp elhúzás) egy kicsit lassú. Tehát a hosszan tartott gomb elengedése után, adott esetben még hosszú másodpercekig szöszöl az elektronika és nem gyújtja ki a zöld ledet. Azt hihetnéd, nem történt semmi, pedig de. Türelem.
Esetedben is ez lehetett. Nem bírtad kivárni a reset után a rendszer betöltődését, elraktad a kütyüt, az időközben magától minden szoftveres feladatot elvégzett, és mikor újra elővetted, akkor már normál tartaléküzemmódban volt ugrásra kész oprendszerrel.

Egy esetben nem segít a türelem se: ha le van merülve az akku. Akkor várhatjuk napestig a zöld ledet...
4

#13 Felhasználó nem aktív   Nord 

• Új látogató
  • Pipa

Elküldve: 2011 May 10 - 14:24

Üzenet megtekintéseIdézés: Atyaman - Dátum: 2011 May 10 - 13:17

Kíváncsi vagyok melyik tokot használod. Véletlenül nem a nem világítós Amazon tokot? Releváns lehet.

OFF: A fórum Kindle-ön is példásan jelenik meg és pöpecül használható. Most éppen arról írok :)

Házi gyártmányú, DVD tokból készült tok, mindenféle elektronika nélkül, kétlem hogy köze lenne hozzá :)

Üzenet megtekintéseIdézés: Elminster - Dátum: 2011 May 10 - 13:20

A reset funkció (+15mp elhúzás) egy kicsit lassú. Tehát a hosszan tartott gomb elengedése után, adott esetben még hosszú másodpercekig szöszöl az elektronika és nem gyújtja ki a zöld ledet. Azt hihetnéd, nem történt semmi, pedig de. Türelem.
Esetedben is ez lehetett. Nem bírtad kivárni a reset után a rendszer betöltődését, elraktad a kütyüt, az időközben magától minden szoftveres feladatot elvégzett, és mikor újra elővetted, akkor már normál tartaléküzemmódban volt ugrásra kész oprendszerrel.

Egy esetben nem segít a türelem se: ha le van merülve az akku. Akkor várhatjuk napestig a zöld ledet...

Ez a sokáig resetelés elképzelhető forgatókönyvnek tűnik, köszönöm!
Már csak az eredeti fagyás, háttércsere okára lennék kíváncsi.
Épp a könyvlista volt megnyitva, semmi "experimental".

Az akku kb háromnegyedéig tele volt.
A led pedig minden alkalommal zölden világított, amikor húztam.
0

#14 Felhasználó nem aktív   Martin 

• Kezdő verselő
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 58

Elküldve: 2011 May 10 - 16:08

Üzenet megtekintéseIdézés: Atyaman - Dátum: 2011 May 09 - 20:14

Kindle DX -el kapcsolatban nem lehet tudni, hogy mikor lesz rá egyáltalán 3.0 -ás (vagy újabb) firmware. Még mindig csak 2.5.8 -nál tart. :(
Kindle DX Graphite
0

#15 Felhasználó nem aktív   csdavid 

• Új látogató
  • Pipa

Elküldve: 2011 May 10 - 16:12

Sziasztok!

Én is erősen gondolkodom rajta, hogy beruházok egy Kindle-re. Viszont azért elég drága mulatság ahhoz, hogy előbb utánaérdeklődjek részletesen.
A fájlformátumokkal kapcsolatban már sok írást olvastam, ez alapján akkor úgy tűnik, hogy az Amazonos formátum az alap, de olvassa a pdf-et is csak nem tökéletesen. Minden mást konvertálni kell (.doc, RTF, stb.)?
Az USB az mini-usb, vagy a sima szabványos 2.0-s USB, tehát pendriveval is vígan tudok rá pakolászni? Meg ide tartozik még, hogy ha rádugom PC-re, akkor külön meghajtóként jelenik meg, vagy program van hozzá?
Van a cuccon valami fájlkezelő, vagy oprendszer, vagy hogy működik ilyen szempontból? Már csak azért is, hogy ha nem amazonról rendelek könyvet, hanem USB-n keresztül pakolok rá, akkor azokat hogy tudom kezelni, hogy ismeri fel pl. a pendriveot.
Egy oldalon azt olvastam, hogy az Amazon leszerződött minden országban egy szolgáltatóval, hogy a WIFI-hez nyújtson ingyenes szolgáltatást, és ez nálunk elvileg a Vodafone. Ez valós info, vagy hogy van ez?

Azt hiszem ennyi kérdésem van egyelőre, bocsi a sok kérdésért, és azért is ha esetleg van, amelyik hülye kérdés, de ilyen tételnél inkább megkérdezek mindent, hogy ne érjen negatív meglepetés. :)

Köszi előre is
csdavid
0

#16 Felhasználó nem aktív   norti 

• Új látogató
  • Pipa
  • Hozzászólás: 5
  • LocationBudapest

Elküldve: 2011 May 10 - 16:21

Üzenet megtekintéseIdézés: Nord - Dátum: 2011 May 10 - 14:24

Ez a sokáig resetelés elképzelhető forgatókönyvnek tűnik, köszönöm!
Már csak az eredeti fagyás, háttércsere okára lennék kíváncsi.
Épp a könyvlista volt megnyitva, semmi "experimental".

Az akku kb háromnegyedéig tele volt.
A led pedig minden alkalommal zölden világított, amikor húztam.

Nálam is csinálja néha, de ahogy néztem, csak akkor ha rengeteg új könyv/átküldött cucc érkezik rá és gondolom indexeli őket a háttérben, annyira, hogy lefoglal szinte minden erőforrást.

A képernyőkímélő (lol) nálam is változik, de erre még nem jöttem rá, hogy miért... Talán a screensaver hack a ludas?
0

#17 Felhasználó nem aktív   Martin 

• Kezdő verselő
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011 May 10 - 16:32

Üzenet megtekintéseIdézés: csdavid - Dátum: 2011 May 10 - 16:12

A fájlformátumokkal kapcsolatban már sok írást olvastam, ez alapján akkor úgy tűnik, hogy az Amazonos formátum az alap, de olvassa a pdf-et is csak nem tökéletesen. Minden mást konvertálni kell (.doc, RTF, stb.)?

Ha jól tudom, akkor a saját formátumain (azw, prc, mobi) kivül még txt, illetve pdf, a többit konvertálni kell. De ahogyan írtad a PDF megjelenítés nem az erőssége így azt is kell.

Idézet

Az USB az mini-usb, vagy a sima szabványos 2.0-s USB, tehát pendriveval is vígan tudok rá pakolászni? Meg ide tartozik még, hogy ha rádugom PC-re, akkor külön meghajtóként jelenik meg, vagy program van hozzá?
Van a cuccon valami fájlkezelő, vagy oprendszer, vagy hogy működik ilyen szempontból? Már csak azért is, hogy ha nem amazonról rendelek könyvet, hanem USB-n keresztül pakolok rá, akkor azokat hogy tudom kezelni, hogy ismeri fel pl. a pendriveot.

Micro USB csatlakozó van rajta. A számítógépen mint meghajtó jelenik meg, meghajtó program nem kell, a könyveket csak simán át kell másolni. Fájlkezelő nincs rajta, csak kollekciókba lehet szervezni a könyveket (amúgy ömlesztve mutatja őket). Operációs rendszere linux, ami természetesen az eInk kijelzőre van optimalizálva, saját felülettel.

Idézet

Egy oldalon azt olvastam, hogy az Amazon leszerződött minden országban egy szolgáltatóval, hogy a WIFI-hez nyújtson ingyenes szolgáltatást, és ez nálunk elvileg a Vodafone. Ez valós info, vagy hogy van ez?

Nem Wi-Fi, hanem 3G szolgáltatás az ingyenes (Wi-Fi amúgy is az, ha csinálsz magadnak otthonra :) ). Valós infó (cserébe viszont átlag 2 dollárral több a könyvek ára az európaiaknak).
Kindle DX Graphite
1

#18 Felhasználó nem aktív   Martin 

• Kezdő verselő
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011 May 10 - 16:34

Üzenet megtekintéseIdézés: norti - Dátum: 2011 May 10 - 16:21

A képernyőkímélő (lol) nálam is változik, de erre még nem jöttem rá, hogy miért... Talán a screensaver hack a ludas?

Ha nem egy képet tettél fel "képernyővédőnek" akkor naná, hogy változik. Ha jól tudom, akkor 20-30 percenként.
Kindle DX Graphite
0

#19 Felhasználó nem aktív   Dworkyll 

• e-könyv e-vangelista
  • Csoport: Moderators
  • Hozzászólás: 90

Elküldve: 2011 May 10 - 17:02

Üzenet megtekintéseIdézés: Martin - Dátum: 2011 May 10 - 16:08

Kindle DX -el kapcsolatban nem lehet tudni, hogy mikor lesz rá egyáltalán 3.0 -ás (vagy újabb) firmware. Még mindig csak 2.5.8 -nál tart. :(

A múltkor a kezembe került egy Kindle2, és csodálkozva láttam, hogy ugynazokat a hibákat véti, pl. a toc.ncx kezeléssel, mint a previewer. És amit a K3 nem csinál. Ezek szerint a DXG sem százas ebből a szempontból? Konkrétan azt hiszem 40 körüli limit van a previewerben/K2-ben, ilyen limit a K3-ban biztos nincs.
0

#20 Felhasználó nem aktív   Atyaman 

• Koszorús költő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011 May 10 - 17:10

Üzenet megtekintéseIdézés: Martin - Dátum: 2011 May 10 - 16:34

Ha nem egy képet tettél fel "képernyővédőnek" akkor naná, hogy változik. Ha jól tudom, akkor 20-30 percenként.

Szerintem rosszul tudod. Semmi értelme egy olyan sleep üzemmódnak, mikor a proci tikkeli magának a 20-30 percet, hogy aztán screensaver-t váltson.
Ha változott a képernyő, akkor nem kizárt hogy csinált egy random újraindulást valamikor, majd 10 perc elteltével magától sleep üzemmódba váltott.
0

Téma megosztása:

• 9 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó